compostable

Biofolie


De door ons gebruikte bio-folie is gemaakt van maiszetmeel en is dan ook biologisch afbreekbaar. De folie is voorzien van het Kiemplantlogo, wat een keurmerk is voor producten die voldoen aan de Europese norm voor biologisch afbreekbare producten
(EN 13432). Het afval kan dus gewoon bij het GFT-afval. Belangrijk is ook dat de folie CO2-neutraal is. Onze bio-folie is glashelder en heeft dus een uitstekende uitstraling.

Technische gegevens:
Polymelkzuur of polylactide is de naam voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze worden vaak aangeduid met de afkorting PLA (PolyLactic Acid/). Ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (maiszetmeel of suikerriet) en worden daarom gebruikt als duurzaam alternatief voor traditionele plastics uit petroleumchemicalien zoals polyetheen, polypropeen of polystyreen. Op dit moment liggen de productiekosten van PLA wel hoger waardoor we niet in staat zijn om het besluit te nemen om onze huidige folie volledig door PLA te vervangen.

Keurmerk/certificaat: Kiemplantlogo
Kiemplantlogo is een keurmerk voor producten die voldoen aan de Europese norm voor biologisch afbreekbare producten (EN 13432).

Meer weten?
Neem kontakt op met onze afdeling Verkoop